se_flagga_web gb_flagga_web de_flagga_web       FB-FindUsonFacebook-online-58.png
pc_limas_logo_sv ny
Hem Om Limas Know-how och projektering Produkter Maskiner i lager Kontakt Återförsäljare Integritetspolicy

Om Limas

LIMAS är ett familjeägt företag som startades i Åhus 1980 av Bo Jönsson. Ordet LIMAS är en hopdragning av ordet Livsmedelsmaskiner.

LIMAS utvecklar och konstruerar utrustning för förädling av potatis och andra rotfrukter. Fokus ligger på den viktiga skalprocessen och det finns flera alternativa skalmaskiner beroende av kundens kapacitetsbehov och vilken produkt som ska skalas.

De första åren sköttes arbetet hemifrån familjens villa. 1984 införskaffades en fastighet på Vattentornsområdet i Åhus, där företaget fortfarande återfinns, och fler anställdes. Bo har numera gått i pension och sonen Pär-Ola driver företaget vidare tillsammans med 4 anställda.

Fastigheten har byggts om och till under årens lopp, senast byggdes

en montagehall till under 2015, och rymmer idag kontor, verkstad för montage, reservdelslager och ett limrum för beläggning av bland annat skalvalsar.

 

LIMAS levererar både enstaka maskiner men också kompletta anläggningar. Kunderna återfinns i stora delar av världen men främst i Tyskland, Storbritannien, de nordiska länderna, Baltikum och Ryssland.

LIMAS lägger stor vikt vid att hålla ingångna utfästelser och avtal. Servicenivån är hög och vi tar ansvar från projektstadiet till dess att utrustningen är i drift. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med utrustning från LIMAS.

LIMAS har sedan många år högsta kreditvärdighet - AAA.

Tidningsartikel i Kristianstadsbladet 2014-10-07

Tidningsartikel i Åhus Aktuellt maj 2010

Artikel SKF kundtidning i Fokus

Foto: VD Pär-Ola Jönsson till höger. Foto: SKF         

Limas AB  · Besök: Fyrvaktaregatan 4, 296 35 Åhus  ·  Post: Box 1,  296 21 Åhus  ·  Telefon 044-28 92 00  ·  info@limas.se

Copyright Limas AB 2018